Σούπα βελουτέ από σελινόριζα με μουστάρδα

Σούπα βελουτέ από σελινόριζα μαζί με μουστάρδα

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 ΛΕΠΤΑ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25 ΛΕΠΤΑ
  • Συνολικός χρόνος: 35 ΛΕΠΤΑ

Συστατικά (4-6 άτομα)

  • 500 γρ. σελινοριζας καθαρισμένη και κομμένα σε κύβους
  • 1 πράσσο ψιλοκομμένο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μουστάρδα Hellmann’s Mild
  • 160 γρ. Flora soft με βούτυρο
  • 2 σπιτικούς ζωμούς κοτόπουλου
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι

Τρόπος παρασκευής:

  1. 1 - Σε μία βαθιά και φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε την μισή ποσότητα  από το flora soft με βούτυρο , όλα τα λαχανικά και σοτάρετε τα.
  2. 2 - Μόλις μαλακώσουν σβήστε με το κρασί, προσθέστε νερό όσο για να καλυφθούν.
  3. 3 - Προσθέστε και το ζωμό και βράστε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  4. 4 - Όταν βράσει η σελινοριζα προσθέστε και την κρέμα γάλακτος και με το ραβδομίξερ λιώστε την καλά, τέλος συμπληρώστε με την υπόλοιπη ποσότητα από το flora soft με βούτυρο και την μουστάρδα Hellmann’s  mild ανακατέψτε έως ότου λιώσουν τα δυο τελευταία υλικά  και σερβίρετε.
  5. 5 - Προαιρετικά μπορείτε να προσθέστε και κρουτον  μαζί με λίγο φρεσκοκομμένο κόλιανδρο.

Κάθε μερίδα (-1) περιέχει

  • Θερμίδες -1 -1%
  • Ζάχαρη -1g -1%
  • Λιπαρά -1g -1%
  • Κορεσμένα -1g -1%
  • Αλάτι -1g -1%
της Ενδεικτικής Ημερήσιας Πρόσληψης με βάση δίαιτα 2000 θερμίδων, που αντιστοιχούν στις μέσες ημερήσιες ανάγκες ενός ενήλικα.

Βαθμολογήστε αυτή τη συνταγή

Βαθμολογία
*1 κοφτή κουταλιά μαγιονέζα Hellmann's είναι 15 ml

ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Top Αναζήτηση :

Ψάχνετε για έμπνευση;

Ξαφνιάστε με